Historien

Mohair kommer fra mohairgeden og er kendt som ’diamanten’ inden for naturlige fibre. Uden for Danmark kaldes geden angoraged. I årtusinder har mohairgeden leveret varm mohair og overlevelse til menneskene i Himalaya – og siden over hele verden.

Egenskaberne ved mohair er unikke og mange. Ud over stor holdbarhed og elasticitet er mohair kendetegnet ved en naturlig glansfuldhed, der nemt bibeholdes ved farvning. Fibrenes gode volume gør mohair anvendelig til et bredt sortiment af produkter. Mohair har en ekstrem høj isoleringsevne, men er i sammenligning med selv den fineste uld meget lettere.

Mohair by Canard har siden 2009 produceret og leveret garn af naturfibre af højeste kvalitet til fortrinsvis danske og skandinaviske forhandlere.

I dag ejes brandet “Mohair by Canard” af Von Broich Mohair ApS. Von Broich Mohair var tidligere selv mohairgedeavler i Danmark. Mere end 20 års erfaring med gederne og råproduktet har givet en dyb indsigt i fibrene og hvilken enorm betydning dyrenes levevilkår har for det færdige produkt.

Mohairgarn fra Mohair by Canard er først og fremmest et kvalitetsprodukt helt i top. Desuden fremstillet garnet efter godkendte og miljøvenlige metoder med fokus på bæredygtighed og omtanke for lokalmiljø og dyrevelfærd.

Von Broich Mohair’s samarbejdspartnere i Danmark og udlandet er alle nøje udvalgt med henblik på kvalitet, færdigheder og bæredygtighed. Der føres løbende kontrol med partnere og produkter, ligesom der løbende investeres i at udvikle og fremstille nye højkvalitetsprodukter til forhandlerne.